marți, 23 septembrie 2008

A inceput Photokina 2008


Pe 23 septembrie s-a deschis targul international Photokina. Acesta se va desfasura intre 23 si 28 septembrie 2008 in Cologne, Germania. Prima editie Photokina a fost organizata in 1950, in prezent fiind cel mai mare targ de fotografie si imagistica din lume, la fiecare editie fiind anuntate noi produse si tehnologii de catre marile companii din domeniu. Ultima editie, cea din 2006, a atras peste 162.000 de vizitatori si 1.579 de expozanti.

O parte din noile produse din domeniu fotografic care vor fi lansate la aceasta editie a targului Photokina au fost deja anuntate. Printre cele mai asteptate se numara Canon EOS 5D Mark II, Canon EOS 50D, Nikon D3x, Nikon D90, Sony Alpha A900 sau Leaf AFi-II 10, 7, 6.

Anul acesta se asteapta ca la Photokina sa fie anuntate tehnologii si inovatii din domeniul fotografiei. Iata cateva dintre previziunile pentru editia aceasta:

- vor fi lanasate multe camere foto compacte noi, dar probabil nu vor fi anuntate foarte multe inovatii in acest domeniu. Majoritatea noilor modele de camere foto compacte se remarca doar prin cresterea numarului de pixeli, ecran LCD mai mare, variatii de design etc.

- la aceasta editie a targului de fotografie Photokina vor fi lansate mai multe tipuri de senzori full-frame. In acest an vor fi prezente mai multe aparate foto DSLR full-frame decat la oricare editie a acestui eveniment. In plus, acestea sunt mult mai ieftine decat in trecut.

- vor fi prezentate camere foto compacte cu senzori de dimensiuni mari, fara oglina. Producatori precum Olympus, Samsung sau Panasonic vor prezenta probabil noi modele din gama compactelor cu senzori APS-C.

- in ceea ce priveste obiectivele DSLR este de asteptat sa fie prezentate mai multe obiective cu o plaja focala mare, de tipul 18-200mm.

Lista completa cu noile produse ce urmeaza a fi lansate la Photokina 2008 o gasiti pe siteul oficial, la adresa: http://photokina.encodex.com/photokina/Index.aspx.

Sursa: zona-foto.com

Niciun comentariu: