marți, 21 octombrie 2008

A fost lansat Photoshop CS4


A fost lansat Photoshop CS4 care vine cu o serie de inovatii precum functii avansate de corectie a culorilor sau unelete de editare non-distructive la un pret de aproximativ 700$. Pentru rapiditate are suport OpenGL inclus si suport pentru 64-bit (disponibil doar pentru sistemul de operare Windows, utilizatorii de Mac trebuie sa astepte versiunea urmatoare...).

Photoshop CS4 este disponibil in doua versiuni: Standard si Extended. Iata cateva dintre imbunatatire aduse softului: bara de aplicatii noua, interfata pe baza de taburi si shortcut de navigare intre taburi, mai multe optiuni de personalizare a spatiului de lucru, previzualizare a actiunii pensulei, navigare imbunatatita in document (zoom, panning, etc), procesare mai buna a imaginilor RAW, functie de realizarea a unei fotografii prin imbinarea mai multor cadre cu profunzime de camp diferita (extended depth of field), etc.

CS4 (versiunea Extended) vine cu capacitati revolutionare de desen si compozitie 3D. Obiectele 3D pot fi manipulate complex: aplicare de gradiente pe modele 3D, adaugare de mese si griduri, pozitionarea camerei, etc. In sfarsit, Photoshop CS4 Extended include si suport video/3D, layerele video fiind tratate ca si texturi pentru proiectia pe suprafete 3D.

Niciun comentariu: